2016. dec 09.

NRG - New Retro Games magazin

írta: Dr. Zaius
NRG - New Retro Games magazin

Az INGYENES retro gamer magazin

nrg.jpg

Kedves retro-ra kiéhezett gamer Társaim és leendő retro fanok!

 

     Szeretnék Nektek kedveskedni egy digitális magazinnal, amiben havi szinten két retro játékot veszek górcső alá. Egyikkel tüzetesebben, míg a másikkal, csak érintőlegesen foglalkozva. Ezeken kívül, ráadásként, még bemutatok egy olyan címet is, ami nem retro, de képi világából és esetleg játékmechanikájából adódóan akár 30 éve is megjelenhettek volna.

      Tudom, tudom... Csak három játékbemutató havonta? De cserébe (és annak fejében is, hogy semmit sem értek a kiadvány szerkesztéshez) teljesen INGYENESEN hozzájuthatsz. Sőt, még beágyazott videókat és zenéket is lejátszhatsz közben az élmény fokozása végett, mindezt úgy, hogy nem igényel web kapcsolatot, így akár utazás közben, tableten is olvasgathatod. Remélem így már tetszetősebb a dolog! :)

 

dsc_0008.JPG

Amit tudni kell, erről az első számról:

- Ez egy prototípus. Nem garantálom, hogy technikailag minden zökkenőmentesen fut majd mindenkinek, így várom majd a visszajelzéseket, észrevételeket, hogy mindenkinek azt az élményt nyújtsam, amit megálmodtam.

- Szerkesztés és tördelésügyileg ne várjatok csodát tőlem, mivel még csak most kezdtem el magazint szerkeszteni (eddig csak mint író tevékenykedtem), egyenlőre ennyit tudok, ráadásul teljesen egyedül csinálom az egészet.

- Ebben a számban, korábban már publikált írásaim vannak, ezért elnézést, ez még csak "teszt" jellegű szám.

- Számítógépen Adobe Reader ajánlott, teljes képernyőn, a videók és zenék elindulnak, ha rájuk kattintasz, némelyikhez csatoltam vezérlőket is és akár egyszerre több is mehet.

dsc_0006.JPG

- Androidos mobilon és tableten kicsit más a helyzet. Itt már nem kezelik az olvasók olyan jól ezeket a bonyolult pdf-eket, így azokhoz egy külön Androidra szabott magazin verziót kell letölteni, amit hozzá igazítottam. És akkor még mindig nem örülünk, ugyanis beágyazott videókat és zenéket az ingyenes applikációk közül csak a Moon+Reader kezeli, és ahhoz is le kell tölteni még a Moon+ PDF plugin-t. Így már lejátssza a zenéket és videókat is, igaz nem a magazinon belül, hanem egy külön ablakban, ellépve a magazintól. A másik alternatíva, ami közel azonos élményt nyújt az asztali gépekhez, az ezPDF Reader, aminek van egy Trial verziója, de az csak sajnos 15 napig él. A Lite verziója, ami csak 300.- Ft-ot kóstál (nincs egy Cola vagy két energiaital ára), viszont már korlátlan ideig a miénk marad. Annyiban marad csak el ez is, hogy egyszerre, csak egy videó és/vagy zene mehet (de felesleges is mind túráztatni). Az ezPDF Reader-nél tele van mindenféle vacak kijelzővel a képernyő, de könnyű szerrel kikapcsolható mind a zavartalan élményért. Azt tanácsolom, hogy töltsd le a Trial verzióját és majd eldöntöd, hogyan tovább (itt most megjegyezném, hogy ez nem reklám, nem ismerem az ezPDF Reader gyártóit).

- Szívesen várok minden észrevételt, ötletet, tanácsot, kérdést, amiket megoszthattok velem Facebook-on, nyilvánosan vagy privátban, de írhattok az e-mail címre is, lentebb mindent megtaláltok. Rengeteg tervem van az NRG-vel, de csak szép sorjában, lássuk Nektek vajon kell-e egy ilyen jellegű magazin.

 file-page12.jpg

Még 1-2 infó a magazinról és stílusáról:

Nincsenek külön képek a játékokról, kis ablakokban. A játék képeit az adott oldal háttere prezentálja. Illetve a szövegeket is ezekhez formázom. A retro játékhoz posztereket is készítek, eredeti sprite-ok felhasználásával. Havonta fogok jelentkezni az új számokkal, mindig a hónap első felében, tizedikéig. 

file-page10.jpg

Innen tudjátok letölteni a magazinokat:

KATT

Csatlakozzatok Facebook oldalamhoz is, egyéb tartalmakért, friss információkért és kulisszatitkokért:

KATT

 

Kellemes időtöltést és szórakozást kívánva,

Szokolai "Dr. Zaius" Zoltán

dsc_0009.JPG

dsc_0007.JPG

file-page6.jpg

file-page1.jpg

Szólj hozzá