2014. dec 20.

Boxoffice 2014 12/3

írta: Dr. Zaius
Boxoffice 2014 12/3

Lássuk hogyan teljesítenek a kasszáknál az engem érdeklő filmek. Általában hétfő esténként fogok majd ezzel a rovattal jelentkezni, hogy tudjak írni a hétvégi eredményekről, de most kivételt teszek a blogom indítása végett.

Exodus: Gods and Kings

A Ridley Scott rendezésében készült eposz, Mózes életét hivatott bemutatni nem mással a főszerepben, mint Christian Bale. Angol mivolta ellenére megkapta Mózes szerepét, hogy nagyobb tömegeket mozgasson meg a film. Sajnos úgy tűnik, hogy bárki játszhatta volna, mert hazájában bizony készül elhasalni. Egy hét alatt csak 30 millió dollárt volt képes gyűjteni, ami siralmas teljesítmény. A világ többi táján valamivel jobban teljesít, de az a +54 millió is csekély a 140 milliós gyártási költség mellé. Hazájában sajnos nem fog profitot termelni. Még nem láttam, de a jobbára negatív kritikák miatt valószínűleg csak házimozi premier lesz nekem is... Nektek hogy' tetszett?

exodus-movie-twitter.jpg

 

Interstellar

Amerikában ugyan 40 napra volt szüksége, hogy behozza a gyártási költséget (165millió), de világviszonylatban már 620 millió dollárnál jár, így az előre borítékolható giga siker nem maradt el!

 

Dumb and Dumber To

A Farelly tesók nem hiába írták évekig a forgatókönyvet, sikerült megőrizniük az eredeti mű szellemiségét, ami kifizetődő volt, hiszen a szerény, 40 millió dolláros gyártási költség kétszerese jött eddig vissza az USA-ban, míg azon kívül is összejött még +45 milla, 35 nap alatt, így összesen több mint 125 milliónál jár. A régi Jim Carrey rajongói sírnak örömükben... :D

 

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Ezt a film sorozatot annak ellenére nyomon követem, hogy még egy részét sem láttam. Amúgy pedig érdekel nagyon. Most már szerintem megvárom a befejező részt, a kritikák ugyanis azt sugallják, hogy ez egy elnyújtott film, ami csak megalapoz a lezárásnak. Bravúrosan teljesít természetesen. A 125 milliós produkció négy hét alatt 280-at hozott hazájában, míg azon kívül +334 misit.

Kritikát a filmről a Controller magazin legújabb, második számában olvashattok.

thg3m212.jpg

Ki éhes?

Szólj hozzá

boxoffice