2015. jan 27.

Boxoffice hétfő... Jah, hogy kedd van... 01/5

írta: Dr. Zaius
Boxoffice hétfő... Jah, hogy kedd van... 01/5

american-sniper.jpg

Mit ne mondjak, azért tudtuk a limitált bemutató bevételeiből, hogy nagy siker lesz az Amerikai mesterlövész, de hogy ekkora? O_o A Clint Eastwood rendezte, több Oscarra is jelölt alkotás (köztük a legjobb film és legjobb férfi alakítás), mindössze két hétvége alatt átlépte Amerikában a 200 millió dolláros bevételt. A 60 millió dolláros gyártási költség így gyorsan meg is térült. Egy "R" besorolású, háborús drámától nagyon szép teljesítmény, több rekord is meg fog itt dőlni, ebben a műfajban. A stúdió jól döntött, mikor hagyta elmenni Steven Spielberg rendezőt, mert ő kevesellte a költségvetést. Bár ki tudja, az ő mesterlövészes filmje hogy' szerepelt volna...  Mi február 19-től nézhetjük a mozikban.

Az Elrabolva 3 sem szerepel rosszul, bár az előző részek bevételeit nem fogja elérni. 17 nap alatt 76 millió dollárt lapátoltak össze az amerikai nézők, míg a világ többi részén élők +132 millió dollárt. Azért ez nem rossz, főleg a gyártási költség tükrében, mely 48 millió volt.

A hétvége nagy vesztesei a Strange Magic és a Mortdecai. Előbbi egy animációs film George Lucas tollából, melyet a kritikusok és moziba járók is egyöntetűen utálnak. A büdzséjét jól titkolják, ami nem is csoda, hisz' három nap alatt csak 5,5 millió dollárt hozott. Utóbbi pedig Johnny Depp sokadik buktája. A hétvége alatt csak 4 milliót hozott és 60 millióba került. Vérzik a szívem miatta, Depp-et nagyon szeretem.

mortdecai_6.jpg

 

Szólj hozzá

boxoffice