2014. dec 29.

Boxoffice hétfő 12/5

írta: Dr. Zaius
Boxoffice hétfő 12/5

Lássuk hogyan teljesítettek hétvégén az engem érdeklő filmek.

Három olyan filmet is bemutattak az előző héten Amerikában, amelyekre kíváncsi vagyok.

Big Eyes (Nagy szemek)

Tim Burton olyan drámát szállított ezúttal, amelyet sem témájában, sem stílusilag nem szokott. Christoph Waltz és Amy Adams főszereplésével készült megtörtént eseményeket feldolgozó életrajzi dráma, egy festő párt mutat be, akik az 1950-es években váltak népszerűvé, egy olyan trükkel, hogy úgy állították be a festményeket, mintha a férfi készítette volna, nem pedig a felesége. Így a nő háttérben maradt, míg a férj rivaldafényben úszott, és ez felemésztette kapcsolatukat.

002.jpg

A nyitóhétvégén közel 3 millió dollárt hozott, ami siralmas teljesítmény sajnos, nem segített az sem a filmen, hogy mindkét főszereplőt Golden Globe-ra jelölték. Még ha a 10 milliós gyártási költség meg is térül, sok nyomot nem fog hagyni a mozik világában.

 

The Interview

330 mozi vette a bátorságot az USA-ban és bemutatta az idei év botrányfilmjét. Három dolog nem tett jót a filmnek, a hatalmas felhajtás ellenére: Kikerült a netre, kevés moziban mutatták be és ha hihetünk a kritikáknak, nem valami jó a film. A hétvégi 1,8 millió dolláros bevétel még annak fényében is karcsú, hogy ennyire kevés moziban vetítették. A gyártási költségével nem nagyon dicsekszik a stúdió.

 

American Sniper (Amerikai mesterlövész)

Az extra limitált, összesen négy mozit számláló bemutatóra azért volt szükség, hogy Oscar bácsi felfigyeljen az alkotásra és hogy felmérjék az igényeket a január 16.-ai bemutató előtt. Jelentem jól vizsgázott a film, hiszen a 4 filmszínházban összesen 610.000 dollárt hozott, ami nem hogy biztató, hanem kiváló teljesítmény. Várjuk szeretettel.

001.jpg

Az előző héten bemutatott A Hobbit - Az Öt Sereg Csatája tartja első helyét, már 168 millió dollárt hozott hazájában, ami 28 millióval több, mint az előző rész bevétele ennyi idő alatt. A film világviszonylatban már 573 millió dollárnál jár és mivel hetekig nem jön hasonló horderejű alkotás, sok száz millió vár még rá.

004.jpg

Szólj hozzá

boxoffice