2015. jan 02.

Kedvenc játékzenéim 01

írta: Dr. Zaius
Kedvenc játékzenéim 01

Szemezgetés az előző konzolgenerációból

003.jpg

Szeretnék elindítani egy sorozatot, amiben bemutatom, hogy mely játékzenék varázsoltak el leginkább. Semmi sorrend nincs benne, ahogy' eszembe jutnak. Annyi rendszer azért lesz benne, hogy mindig egy adott generáció dallamaival foglalkozom majd. Most az Xbox 360 és Playstation 3 érából szemezgetek, de lesz NES, SNES, PS, és PS2 korszakból is, de visszatérek majd még az X360/PS3-hoz is, mert egyszerre nem szeretnék mindent bemutatni, mert sok lenne. Rólam tudni kell, hogy megszállott játék és filmzene hallgató vagyok, a telefonomon a NES-től a PS4-ig van minden mi fülnek jó! :) Nah lássuk is:

Alone in the Dark (X360/PS3)

Azon játékok egyike, amit a szaksajtó és magukat annak hívő emberkék elég rendesen lehúztak. Számomra az előző generáció egyik meghatározó darabja. Sokan nem tudtak a nehézségével és az irányításával mit kezdeni, de aki jobban belemélyed az rájön, hogy azért, mert ez a játék nem a hirtelen felvillanó gombok lenyomásáról és automata célzásról szól. Igazi keményvonalas játékmenettel rendelkezik, azt az időt megidézve, mikor nekünk kellett felfedezni a játékot és MI játszottunk. A játék zenéje egyszerűen bámulatos, imádtam minden percét és remekül passzol a játékhoz. A zenét Olivier Deriviere szerezte, akinek az Obscure I-II, a Remember Me és az Assassin's Creed IV: Freedom Cry muzsikáit is köszönhetjük többek között. Az AitD zenéihez a The Mystery of Bulgarian Voices női kórus is közreműködött. Ők azok, akik a Xena filmsorozat bevezetőjét is felejthetetlenné varázsolták, de a soundtrack-jében is közreműködtek. Az AitD OST-jából két számot emelnék ki, de persze bitang jó az egész.

Ez a zeneszám akkor játszódott le mikor egy autóval kellett kimenekülni egy összeomlás alatt álló városrészből:

Ez pedig egy bossharc alatt szolt:

 

Folklore (PS3)

Ez egy ritka és nehezen fellelhető exkluzív szerepjáték, amit nem is sokan ismernek sajnos. Irdatlan hosszúságú zenei anyaggal, ami három CD-n terpeszkedik. A három CD, három zeneszerzőnek felel meg. A zenéje olyan misztikumot és bájt kölcsönöz a játéknak, hogy sokszor csak e miatt indítottam el. Sajnos minden track-je nincs fent a YouTube-on. Érdemes a játékot is felkutatni, nekem nagyon bejött.

 

Remember Me (X360/PS3)

Még egy játék ami nagyon vegyes kritikákat kapott, de nálam az elsők között szerepel. Látványos, izgalmas, profi és számomra megszületett No.1 akcióhősnő, akire illenek is az előző jelzők. A zenéért Olivier Deriviere felel, aki nálam már ötösre levizsgázott az Alone in the Dark esetében. A Remember Me ugyan ügyesen használ fel már ismert zenei elemeket, de remekül ötvözi azokat. A játékhoz nagyon is passzol. Szeretem.

 

Heavy Rain (PS3)

A játék itt is zseniális, imádtam minden percét, egy maximális fordulatszámon pörgő drámáról van szó, igazi unikum a játékok körében. Közelebb áll egy filmhez, mintsem egy klasszikus játékmenetű videó játékhoz. Véleményem szerint sokkal több ilyen kéne. Természetesen sokan hisztiztek is emiatt, ahelyett, hogy elfogadták volna, hogy minden századik (kétszázadik?) játékra juthat egy ilyen... A Heavy Rain zenéiért a kanadai Normand Corbeil volt felelős, több mozi filmhez és játékhoz is adta a nevét, többek között a Fahreinheit-nek és a Beyond-nak is. Sajnos utóbbit már nem tudta befejezni, mert 2012-ben, súlyos betegségben elhunyt. Amit a játékiparban maga mögött hagyott zenei téren az megkérdőjelezhetetlen. Itt nem is válogatnék, beillesztem a HR egész zenei anyagát. Ideális netezgetés közben is.

Na legyen szép napotok!

Szólj hozzá

játék